Sağlık

Üçlü Salgın (Üçlü Salgın) Uyarı ! (Özel haberler)

Üçlü Salgın için holistik tıptan destek teklifleri. Covid-19’un da içinde bulunduğu Üçlü Salgın (üçlü salgın) hadiseleri nedeniyle sağlık kuruluşlarına başvurular her geçen gün artıyor. Bütünleyici Tıp Hekimi Abdulkadir Dökmen, salgınla mücadele için tekliflerde bulundu.

Üçlü Salgın Hasta Şikayetleri

İlk olarak Kasım 2019’da Çin’in Hubei bölgesinin başkenti Wuhan’da ortaya çıkan ve 3 yılı aşkın süredir dünyayı kasıp kavuran Covid-19 salgını, 2022’nin bitmesiyle isim değiştirdi. Tıp dünyası tarafından Üçlü Salgın olarak adlandırılan salgının bileşenleri; Covid-19, Respiratory Syncytial Virus (RSV) ve Influenza olarak açıklandı. İlk olarak Amerika Birleşik Devletleri’nde görülen ve hızla yayılan Üçlü Salgın; Maske kullanımının azalmasıyla birlikte çalışma hayatında başta eğitim kurumları olmak üzere tüm alanlarda RSV alarmının çalmasına neden oldu. Aile hekimliğinde özellikle kamu ve özel hastanelerin acil servislerinde ‘üçlü salgın’ yoğunluğu var. Üçlü Salgının özellikleri ve belirtileri nelerdir? Hastalar sağlık kuruluşlarına ne tür şikayetlerle başvuruyor? Tedavi nedir? Bu kadar insanı öldüren Covid-19 kadar ölümcül mü? Ve Tabip Abdülkadir Gökmen daha birçok soru hakkında bilgi verdi.

Üçlü Salgın Uyarısı

Holistik Tıp Hekiminden Hücresel Önleme Önerileri

Solunum yolu yoluyla hızla bulaşan RSV virüsünün başrol oynadığı üçlü salgından korunmak için maske-mesafe-hijyen konusuna dikkat çeken Dr. Gökmen, kapalı ve kalabalık yerlerde maske takılması gerektiğine dikkat çekti. ve toplu taşımada önleyici olabilir. İzmir’deki Bütünsel Tıp Merkezi’nde görev yapan Dr. Abdulkadir Gökmen, yeni tip salgının Kovid-19 kadar ölümcül olmadığını, hastaların risk kümesini; Kanser, kalp hastalığı, solunum yetmezliği, şeker hastalığı gibi en önemli hastalıkları olan kişilerin ve hamilelerin virüsten korunma konusunda dikkatli olması gerektiğinin altını çizerek, risk grubunda olanların hastalığı ağır geçirebileceğinin altını çizdi. RSV çocuklarda burun tıkanıklığı, burun akıntısı, öksürük, hafif ateş gibi belirtiler verir; Ayrıca yetişkinlerin de soğuk algınlığı şeklinde seyrettiklerini belirtti. 1 hafta-10 gün gibi uzun bir güzelleşme süreci olan salgının, hastanın durumuna göre bir güzelleşme dönemi de olabileceğini belirten Dr. Gökmen, “Şu anda ülkemizde maalesef bir salgından bahsediyoruz. . Üçlü Salgın olarak adlandırılan RSV, Grip ve Covid-19 üçü bir arada atakta. Enfeksiyonlara karşı bağışıklık sistemimizi güçlendirmek için hücrelerimizin ihtiyacı olan gerekli vitamin ve minerallerin düzenli olarak kullanılmasını öneriyoruz. Çünkü bir savaşta askerleriniz var ama cephaneniz ve merminiz yoksa savaşta ya çok zor hayatta kalırsınız ya da mağlup olursunuz.

Üçlü Salgın Uyarısı

Tıbbi Beslenmenin Önemi

Hastalanmamak için alkali medikal beslenme olmazsa olmazdır. Alkali beslenmeyi açmak gerekirse mevsiminde yeşil sebzelerden güç alan, yeterli su tüketimi ile vücudu yoran rafine şeker ve karbonhidratlardan uzak duran bir beslenmeden bahsediyoruz. Ayrıca vücudun sıfırlama hormonu olan Melatonin sentezi için özellikle gece 23:00-03:00 saatleri arasında düzenli antrenmanın yanı sıra tam ortasında uykuya da büyük önem veriyoruz.

Toksinlerle Savaşan Enfeksiyonlara Karşı Bağışıklık Sisteminin Güçlü Olmadığını Görüyoruz

Çok sayıda hasta sık enfeksiyon ya da ağır enfeksiyon gibi nedenlerle kliniğimize başvurmaktadır. Bu hastaların birçoğunda, bağışıklık sisteminin toksinlerle savaşmaktan çok enfeksiyonlarla savaştığını görüyoruz. Etkili bir detoks formülü ile vücudun toksinlerden arındığını ve bağışıklık sisteminin nefes aldığını, diğer tedavi yöntemleri ile gerekli mikrobesin desteği sağlandığında ise hastanın beslenme alışkanlıklarının, günlük rutin egzersizlerinin, uyku sisteminin ve hatta duygusal durum. Ayrıca kişiye özel hacamat uygulaması, ozon tedavisi, IV (intravenöz) vitamin-mineral replasmanı uygulaması ile hem hastalık anında hızlı iyileşme hem de öncesinde etkili bir korunma söz konusudur. Üçlü Salgın salgını ile mücadele ederken bağışıklık sistemini güçlendirmek istiyorsanız bu tedavileri uygulayabilir ve hastalıktan bir an önce kurtulabilirsiniz. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu