Haber

Polis ekipleri denetimlerini sürdürüyor

Kemer Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Kemer’de faaliyet gösteren marketler, gıda marketleri, okul kantinleri ve alışveriş merkezleri ile diğer işletmelerde 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun uyarınca denetimler yapmakta, mevzuata aykırı durumları tespit etmekte ve gerekli yasal süreçleri başlatmaktadır. .

Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, serbest piyasa ekonomisi nedeniyle Kemer Belediyesi’nin fiyatlara müdahale yetkisinin bulunmadığına dikkat çekerek, şunları söyledi:

“Kanuna göre belediyelerin fiyatlara müdahale etme veya fahiş fiyat uygulama yetki ve sorumluluğu yoktur. Kemer Belediyesi Zabıta Müdürlüğü olarak 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ile belediyelere verilen yetkiler kapsamında ilçemizde faaliyet gösteren marketler, gıda marketleri, okul kantinleri, alışveriş merkezleri ve diğer işletmelerde denetimlerimiz kesintisiz olarak devam etmektedir. ilgili mevzuata aykırılık tespiti halinde gerekli yasal işlemleri başlatırız. Belediyemiz olarak fiyatlara müdahale etme veya serbest piyasa ekonomisi nedeniyle fahiş fiyat uygulama yetki ve sorumluluğumuz bulunmamaktadır. Belediyeler, yetkileri dahilinde satıştan kaçınma, fiyat etiketi, reyon ve yazarkasa ile fiyatların uyuşup uyuşmadığını denetler. Kemer Belediyesi Zabıta Müdürlüğü de fırsat vermeden gruplarımızı denetlemeye devam edecek.”

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu