Haber

Kılıçdaroğlu, CHP TBMM Grup Toplantısı’nda konuştu: (2)

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Filistin’de kan akıyor. Başkenti Kudüs olan Filistin’i her zaman ve her yerde destekliyoruz. Beyefendi miting düzenliyor. Siz muhalefet değilsiniz, miting yapacaksınız. Siz iktidarsınız. Ne yapıyorsunuz?” mitingde mi çalışıyorsun?” söz konusu.

Kılıçdaroğlu, partisinin küme toplantısında yaptığı konuşmada, bilgiye ve tecrübeye önem veren bir Cumhuriyet olması gerektiğini ancak iktidarın bilimden ve bilimden habersiz olduğunu savundu.

Herkesin maddelerine uyduğu, maddelerin yerine getirildiği, yargı kararlarına uyulduğu bir Cumhuriyet olması gerektiğini belirten Kılıçdaroğlu, “Can Atalay milletvekili seçildi ama hâlâ cezaevinde. Neden cezaevinde?” Cezaevi? Hangi gerekçeyle cezaevinde? Yargıtay talimatla karar vermiş. Anayasa Mahkemesi’nin daha önce emsal kararları olmasına rağmen talimatla karar verilmiş.” aldı.” görüşünü ortaya koydu.

Can Atalay’ın kendi partisinden milletvekili olmadığını hatırlatan Kılıçdaroğlu, haksızlığın ve hukuksuzluğun olduğu her yerde CHP’nin yanında olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu, Can Atalay’ın tutuklanmasına ilişkin şunları söyledi: “Kendi milletvekilini koruyamayan bir parlamento düşünün. Aciz bir Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı düşünün. Lider sizsiniz, hükmü nedir kardeşim? Millet Onu seçtim, şimdi bu milletvekili yasama organının üyesi. Üstelik komiteye de seçildi.” “Kendisi Türkiye Büyük Millet Meclisi İnsan Hakları Kurulu üyesidir. İnsan Hakları Kurulu üyesinin cezaevinde ne işi var? Bunları savunurken nasıl bir Cumhuriyet’ten bahsediyoruz? Bunların başlangıcı. İnsan haklarına saygılı bir Cumhuriyet istiyoruz.” değerlendirmesini yaptı.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan’ın bir açıklamasında Mustafa Kemal Atatürk’ün “Cumhuriyet yalnızların en öksüzüdür” sözüne yer verdiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“(Yetimlerin koruyucusu olma görev ve sorumluluğu çoğunlukla yargıya düşüyor) diyor. Bireysel başvurunun kabul edildiği 2010 ve yürürlüğe girdiği 2012 yılından bu yana Türkiye Cumhuriyeti Anayasa Mahkemesi, Atatürk’ün gösterdiği gibi yetimlerin koruyucusu olma yolunda çok önemli görevler yerine getiriyor, ancak bunu da yapmak zorundasınız. kararlar. “Siz uygulamıyorsunuz. Suç işliyorlar ve bunu demokrasi sayıyorlar. Halkın iradesini yok sayan, halkın seçtiği milletvekillerini cezaevinde tutan bir rejime demokrasi denemez. O halde en başından beri. ‘Milletvekili seçilme hakkınız yok’ diyeceksiniz.”

Kılıçdaroğlu, herkesin karnını doyurduğu, kimsenin aç ve evsiz kalmadığı bir cumhuriyet istediklerini, Aile Destek Sigortasını önermelerinin temel sebebinin de bu olduğunu belirtti. devlet ekonomiPolitikaları eleştiren Kılçdaroğlu, ekonomi politikalarının derin yoksulluğa yol açtığını savundu.

Hükümetin iman konusunda samimi olmadığını öne süren Kılıçdaroğlu, “İnanç konusunda samimi olan bir insan bu kadar fakirlik yaratmaz. Tefecilere hizmet edenler bana iman dersi veremez. Eğer fakirlere hizmet edersen bu benim başıma gelir. .. Yandaşlarınıza düşük faizli kredi basacaksınız, faturasını da yoksullar ödeyecek.” Sözlerini söyledi.

Kılıçdaroğlu, 2022 Sayıştay genel uygunluk beyanında her harcama diliminde artış olduğunu, tahsis edilen fonların iki harcama kesiminde tam olarak kullanılmadığını iddia ederek, “Şehit ve gazi yakınları için ayrılan ödenek henüz tam olarak kullanılmadı” dedi. Kullanıldı. Neden şehit yakınları ve gaziler pahasına tasarruf yapıyorlar? Şehit ve gazi yakınlarına sesleniyorum; “Siz gelin onları övün. Onlar sizin haklarınızı çiğneyip yine övüyorlar. Bu kardeşiniz savunuyor” sonuna kadar haklarınız. Yeterince takviye vermiyorsunuz ama yine de haklarınızı savunacağım. Biz hiçbir zaman haklı mücadeleden korkmadık, çekinmedik. İster linç girişimi olsun, ister terör örgütünün saldırısı olsun. ” söz konusu.

Kılıçdaroğlu, bağımlılıkla mücadele için ayrılan fonların kullanılmadığını iddia etti.

Kongremizi şenlik havasında gerçekleştireceğiz.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına da değinerek şunları söyledi:

“Filistin’de kan akıyor. Başkenti Kudüs olan Filistin’i her zaman ve her yerde destekliyoruz. Beyefendi miting yapıyor. Muhalefet değilsiniz, miting yapacak olan sizsiniz, hükümetsiniz. Ne olur? miting mi yapıyorsunuz? Saadet Partisi ve Gelecek Partisi organize etti. Muhalefet iseniz mitingi siz yaptınız. Yapın, iktidarı bize devredin, o zaman Filistin sorununun nasıl çözüleceğini göreceksiniz. Sonra Ortadoğu’ya nasıl barış ve huzur geleceğini göreceksiniz. Ortadoğu Barış ve İşbirliği Örgütü’nü kuracağız. Burnumuzun dibindeki halkların kavga etmesini istemiyoruz. Oraya gelen barış bize de yansıyacaktır. Aynı Bir kültürden geliyoruz, akrabalığımız var. Orada akan her kan bizim kanımızdır. Bizimle yani devrimcilerle onlar arasında büyük fark vardır. Devrimci söz verdiğinde sözünü tutar gibi durur. ‘Filistin’in bağımsızlığı için gidip savaşacağım’ diyen o devrimci gençlerin mezarları Filistin topraklarındadır. “Dış politika iflas etmiş durumda. Bunların dış politikayla alakası yok. İç politikaya iliştirilmiş dış açıklamalar var.”

Kılıçdaroğlu, belediyelerin Gazze’ye yardım etmeye hazır olduklarını, Filistin ve Mısır büyükelçilikleriyle istişarede bulunarak Gazze’de yaşayan Filistinlilere her türlü yardımı yapacaklarını belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın daha önce Gazze’ye gideceğine dair açıklamalar yaptığını ancak sözünü tutmadığını iddia eden Kılıçdaroğlu, “Siz Türkiye Cumhuriyeti’ni temsil ediyorsunuz. ‘Ben giderim’ diyorsanız gidersiniz kardeşim. Bedeli ne olursa olsun gideceksin. İkisi de Gazze’ye gitmedi.” “Sarayın dışına çıkmadı. Ahlaki ve siyasi hiçbir meşruiyeti olmayan pek çok görseli ortalıkta dolaştırdı.” söz konusu.

Grup toplantısı sonunda Kılıçdaroğlu, partisinin 4-5 Kasım’da yapılacak olağan kongresine ilişkin, “Güzel, keyifli, huzurlu bir kurultay geçireceğiz. Hep birlikte şenlik havasında bir kurultay gerçekleştireceğiz. ” dedi.

(Bitti)

ahmetliajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu