Clean Beauty’de Sıklıkla Karşımıza Çıkan 10 Terim ve Anlamları
Doğal içerikli eserler son vakitlerde çokça tercih ediliyor. Clean Beauty kavramı da içeriği pak makyaj materyalleri için kullanılıyor. Daha sürdürülebilir bir ömür için pak içerikli makyaj materyalleri kullanmak kaide. Bir gerecin Clean Beauty olup olmadığını anlamak için birtakım tabirleri bilmek lazım. Clean Beauty tabirlerine aşina olmak istiyorsanız içeriğe buyurun!
1. Organik
2. Vegan
İçeriğinde hayvansal ve hayvanlardan dolaylı olarak elde edilen hiçbir hususun bulunmadığı kozmetik eserleri vegan içerikli oluyor. Vegan kozmetik eserleri ile vejeteryan kozmetik eserleri ortasında da fark var. Vejeteryan kozmetik eserleri denildiğinde hayvansal eserlerin içinde olmadığı lakin hayvanlardan dolaylı olarak elde edilen eserlerin içeriğinde olabileceği anlaşılıyor.
3. Cruelty Free
Cruelty Free, son vakitlerde sıklıkla duyduğumuz kavramların başında geliyor. Cruelty Free, hayvanlar üzerinde test edilmeden üretimin yapıldığını gösteren bir ibare. Bu kavramı yahut tavşan logosunu gördüğünüzde alacağınız eserin hayvanlara eziyet edilmeden üretildiğine emin olabilirsiniz.
4. Doğal
Bitkisel içeriğe sahip kozmetik eserleri için doğal kavramı kullanılıyor. İçeriğinde sentetik eserlerin bulunmadığı bu kozmetikler cildinizi ziyanlı kimyasallardan uzak tutmaya yardımcı oluyor.
5. Sürdürülebilir
Bugünlerin en çok keder edilen bahislerin başında sürdürülebilirlik geliyor. Kullandığımız eserlerin sürdürülebilir olduğuna dikkat ederek yaşadığımız dünya için bir adım atmamız mümkün. Sürdürülebilir kozmetik eserleri kullanarak tabiata ziyan vermeden makyaj yapmanın rahatlığını yaşayabilirsiniz.
6. Tabiat dostu
Doğaya en az ziyan veren kozmetik eserleri seçilerek denetimsiz kaynak tüketiminin önüne geçmeniz mümkün. Gelecek jenerasyonlara daha düzgün bir dünya bırakmak için tabiat dostu kozmetik eserleri kullanmak kural.
7. Geri dönüştürülebilir
Dünyayı korumak için artık seçtiğimiz her eserin geri dönüştürülebilir olmasına bakmak zorundayız. Plastikleri olabildiğince az kullanmamız gereken bu tertipte kullandığımız kozmetik eserlerin de geri dönüştürülebilir olduğundan emin olmak gerek.
8. Sıfır atık
Üretim basamağında en az atık çıkartarak üretilen her eser sıfır atığa katkı sağlar. Bir eserin sıfır atık meydana getirmesi için ya hiç atık meydana getirmemesi ya da dönüştürülebilir olması gerekiyor. Sıfır atıkla meydana gelen kozmetik eserleri sayesinde dünya daha temiz!
9. GDO’suz
GDO, genetiği değiştirilmiş organizma demek. GDO’suz eserlerin her alanda tercih edilmesi gerekiyor. Kozmetik eserlerinde de GDO’suz tercih etmek gerekiyor.
10. Kimyasal içermeyen
Zararlı kimyasalları içermeyen kozmetik eserleri için bu terim kullanılıyor. İçindekilere bakarak ziyanlı bir içeriğe sahip olup olmadığını öğrenmeniz mümkün.