Haber

Ankara Üniversitesi Sporda Performans Analizi Uygulama ve Araştırma Merkezi Danışma Kurulu İkinci Toplantısını Gerçekleştirdi

Ankara Üniversitesi bünyesinde Sporda Performans Analizi Uygulama ve Araştırma Merkezi (ASPAM) Danışma Kurulu’nun ikinci toplantısı yapıldı.

Gölbaşı’ndaki bir tesiste Gölbaşı Belediye Başkan Yardımcısı Murat Ilıkan’ın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya ASPAM Uygulama Komisyonu üyeleri, Ankara Üniversitesi Genel Sekreteri Ömer Ender Soylu, Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Eğitim ve Araştırma Daire Başkanı Şükrü Yılmazı, Türkiye Oryantiring Federasyonu Lideri Prof. Dr. Tekin Çolakoğlu, Ankara Üniversitesi Genel Sekreter Yardımcısı Hakkı Ener Elçi, Ankara Üniversitesi TEKNOKENT Genel Müdürü Mustafa Güray Bedelli, Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Özel Okullar Genel Müdürü Ertuğrul Akbaş, İstanbul Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Üyesi Dr. Özkan Ayvaz ve ASPAM Başkanı Doç. Dicle Aras katıldı.

ASPAM’ın kuruluşundan bu yana yaklaşık 1,5 yılda gerçekleştirdiği protokol, eğitim, seminer, ölçme ve bilimsel yayın faaliyetleri ile yeni dönemde düzenleyeceği faaliyetler değerlendirildi.

Murat Ilıkan yaptığı konuşmada ASPAM’ın kuruluş amacının sporAmacının fen bilimleri ile ilgili önlisans, lisans ve lisansüstü eğitim alanlarını desteklemek, bu alanlara yönelik alt yapı oluşturmak, araştırma ve yayın etiği ilkeleri çerçevesinde bilimsel araştırmalar yapmak ve bu araştırmaları yayımlamak olduğunu belirtti. hem ulusal hem de uluslararası bilimsel kanallarda.

Sporda performansı belirleyen zihinsel, bilişsel, sosyal, fiziksel ve fizyolojik parametreleri analiz etmeyi amaçladıklarını belirten Ilıkan, disiplinler arası iş birliği sağlayarak bu analizlerin sonuçlarına göre antrenman programları geliştirmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Farklı spor branşlarına yönelik yetenek seçme test bataryaları geliştirmek ve uygulamak, milli sporcuları tüm antrenman süreci boyunca takip ederek ülke sporuna yeni değerler katmak adına her gün yeni projeleri görüştüklerini anlatan Ilıkan, “Denetleyici eğitim elit ve milli sporcularımızın başarısını arttırmaya ve spor branşlarına özgü yaralanmaları önlemeye yönelik programlar geliştirmek, uygulamak, sporda başarıyı arttırmak için seyirci, sporcu, antrenör, spor kulüpleri ve federasyonlara yönelik eğitim araştırma faaliyetleri ve projeleri organize etmek. , antrenman ve toplum sağlığı arasındaki ilişkiyi güçlendirmek için kondisyon ölçümleri yapmak, antrenman programları geliştirmek ve her geçen gün yeni arayışları hayata geçirmek için durmadan çalışmaya devam edeceğiz.” sözlerini kullandı.

Ankara Üniversitesi TEKNOKENT ile çalışmaların hızlandırılmasına, Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Özel Okullarının spor eğitiminin incelenmesine, ASPAM bilimsel dergisi Spor ve Egzersizde Performans Analizi’nin (PACE) ikinci sayısının yayınlanmasına, çalışmaların test ve incelenmesine karar verildi. Türkiye Oryantiring Federasyonu tarafından geliştirilmiştir.

Toplantı sonunda danışma kurulu üyeleri kararları imzalarken toplu fotoğraf çektirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu